Dit is hoe je je huid in 5 simpele stappen kunt verbeteren

huid

Een mooie huid willen we natuurlijk allemaal. Gelukkig kun je zelf veel doen om dit voor elkaar te krijgen. Ik deel graag mijn 5 simpele stappen met jou waardoor je een stuk dichterbij jouw droomhuid komt.

Stap 1: Gebruik warme kompressen. Je vindt ze bij de Ikea maar ook bij de Hema. Het zijn vierkante badstoffen doekjes. Als je ze even lekker met warm water tegen je gezicht houdt dan stimuleer je de doorbloeding van je huid. En als je die doorbloeding stimuleert stimuleer je allerlei processen. Je bloedvaten in je huid worden gezonder, je huid wordt steviger (omdat je de aanmaak van collageen stimuleert), het transport in en uit je cellen verloopt beter. En je gaat natuurlijk gewoon actief werken aan een frissere skin. 

Stap 2: Eerst vocht dan vet. Je moet de huid dus eerst van vocht voorzien en daarna van vet. Dit is een erg belangrijke stap die je niet wil overslaan.

Stap 3: Masseer je huid. Naarmate we ouder worden krijgen we kleine rimpeltjes (kleine verklevinkjes in de huid), die komen vaak rondom je mond en bij je ogen. Probeer deze zelf een beetje los te masseren, zodat je eigenlijk zelf een beetje aan bindweefselmassage doet. Je wil daar zachtjes in knijpen om te zorgen dat die verklevingen of de rimpeltjes uit de huid gaan. 

Stap 4: Smeer! Het stimuleren van je celprocessen door een aangepast skincare product kan echt wel iets doen. In de afgelopen 20 jaar waarin ik huidexpert ben heb ik de skincare producten zoveel beter zijn worden aan kwaliteit. En als het goed geadviseerd is op jouw huidtype dan kan het wel degelijk iets doen voor jouw huid/gezicht. Met name antioxidanten zoals vitamine C, A en E kunnen heel veel doen. A (retinol) kan heel veel doen, goede peptides kunnen heel veel doen, enzymen kunnen wat doen en etc.. Weet dus dat je enorm veel kunt bereiken voor je huid indien je goede smeer-spulletjes tot je beschikking hebt.

Stap 5. Bescherm je huid met zonbescherming. Super belangrijk en dus echt niet iets om te onderschatten of vergeten. 

Zit je nog met een aantal vraagtekens over jouw eigen skin en de aanpak om deze zo mooi mogelijk te krijgen? Ik help je graag in mijn Huidinstituut jouw droomhuid te realiseren.

LEES OOK:
– KENMERKEN VAN EEN TEKORT AAN COLLAGEEN.
– VEEL GEMAAKTE DAGELIJKSE SKINCARE FOUTEN.
– RESVERATROL: OOK WEL HET WONDER STOFJE GENOEMD.
– WAT ER IN DE KOELKAST VAN SUUS STAAT.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.