Gezichtsmassages (met tools): ze voelen heerlijk, maar werken ze ook echt?

Gezichtsmassages

Als je op Instagram zit dan heb je waarschijnlijk al lang een video voorbij zien komen waarop iemand zijn of haar gezicht masseert. Vaak wordt er een element gebruikt waarmee erover het gezicht wordt gerold. Een voorbeeld hiervan is een Gua Sha. Maar je kunt je huid ook zelf masseren met behulp van je vingertoppen. Maar doen dit soort gezichtsmassages eigenlijk wel iets voor onze huid?

Yes. Het helpt de bloedsomloop te verbeteren, waardoor wallen worden verminderd en je gezicht er meer gelift uitziet. En daarnaast kan de ritmische beweging meditatief werken. Dus hoe masseer ik mijn gezicht met of zonder tools? 

LEES OOK: BINDWEEFSELMASSAGE IS EEN TECHNIEK WAAR IK BIJ ZWEER VOOR EEN MOOIE HUID.

Voorzie je huid altijd van een paar druppels gezichtsolie voordat je gaat masseren. Je wilt niet trekken of slepen. Als je een jade roller of Gua Sha gebruikt, beweeg de tool dan altijd naar boven en naar buiten – van het midden van je gezicht naar de buitenranden, van je kin naar beide oren en van de binnenhoeken van je ogen naar de buitenhoeken. 

Ga tussen je wenkbrauwen door om je voorhoofd te ontspannen en vergeet de nek niet, deze wordt namelijk vaak verwaarloosd. 

Zijn er extra voordelen aan gezichtsmassages?

Jade zendt van nature infraroodstralen uit die de bloedsomloop verhogen. De druk van de roller of Gua Sha vermindert wallen onder de ogen (vooral als je het een paar minuten voor het rollen in de vriezer legt). Het helpt je lichaam bij het afvoeren van gifstoffen en verbetert de elasticiteit van de huid.

Heb je het gevoel dat je dagelijkse schoonheidsroutine een beetje hectisch is geworden? Jade-rollen is een snelle tip om dagelijks te hanteren die de huid kan kalmeren. De paar minuten die nodig zijn om producten nog dieper in je huid te rollen en te laten zinken, zijn het perfecte moment om diep in te ademen, te ontspannen en je dag goed te beginnen. Wil je een gezichtsmassages krijgen? Bezoek ons dan in mijn Huidinstituut.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.