Wist je dat het eten van zwarte frambozen jeukende symptomen bij huidallergieën kan verminderen?

Gezichtsmassages

Wie houdt er niet van fruit? Vooral met deze hete temperaturen zijn we er dol op. Maar wist je dat we met name dol zijn op zwarte frambozen vanwege haar speciale eigenschappen? Ik vertel je er graag meer over.

Het eten van zwarte frambozen (let op: geen bramen) kan jeuk en ontstekingen van onze huid verminderen. Het is dus een prima fruitsoort om in te zetten bij allergieën van de huid. 

Zwarte frambozen

De vrucht is een variant van de originele rode framboos. Zoals geschreven zijn ze niet hetzelfde als bramen – hoewel ze er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, verschillen zwarte frambozen qua textuur en smaak. Zwarte frambozen zijn bedekt met kleine haartjes (zoals de typische framboos), terwijl bramen glad lijken. En zwarte frambozen hebben daarnaast een hol centrum, terwijl bramen meestal een witte of groene kern hebben. Ze zijn tevens een stuk minder zoet vergeleken met bramen.

LEES OOK: DEZE 3 DINGEN WIL JE WETEN ALS JE EEN OMEGA 3 GAAT KOPEN (VISOLIE).

Zwarte frambozen zijn al erg lang geleden bestudeerd vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen. Studies hebben zelfs aangetoond dat de vrucht chronische ontstekingsziekten zoals colitis ulcerosa kan beheersen, en zelfs carcinogene effecten kan hebben. Het is dus alleen maar logisch dat deze bessen ook huidontstekingen kunnen tegengaan.

Resultaten

Het is niet zo dat de zwarte frambozen direct de geïrriteerde huid verhelpen. Dit gebeurt indirect door de versterking van het immuunsysteem. De bessoort lijken bepaalde cellen te beïnvloeden die het immuunsysteem vertellen dat het geconstateerde allergeen geen bedreiging vormt – hierdoor blijft de allergische reactie dus uit. Intelligent van het lichaam he? 

Zoals je begrijpt vragen dit soort leuke feitjes om nog meer onderzoek. Er is eigenlijk nog dieper onderzoek nodig wat betreft de bessoort en de relatie tot allergische reacties van de huid. Maar het is uiteraard erg interessant hoe moeder natuur vruchten en dergelijke heeft die ons zo specifiek en doelgericht kunnen helpen. 

Dus het blijft leuk om te volgen hoe een eenvoudige zwarte framboos zulke beschermende voordelen voor de huid kan hebben. Vaak worden behandelingen rechtstreeks op de huid aangebracht. Wellicht kan deze mooie vrucht intern bij jou haar werk doen, net zoals dat de suppletie van Cellics dat voor jou doet. 

LEES OOK: DE MEEST EFFECTIEVE MANIEREN EN STOFJES OM DE HUID TE ONDERSTEUNEN.

De zwarte framboos vind je niet 1-2-3 bij de supermarkt. Vraag hier specifiek in de biologische winkel naar, of bestel het online!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.