Wat te doen (en niet te doen) bij onderhuidse puisten

onderhuidse puisten

Als we het over acne hebben, dan hebben we het vaak over een vette huid, waarbij de talgklieren verstopt zijn. De bacteriën in het talg kunnen ontstekingen veroorzaken en daardoor kunnen er puistjes optreden. Onderhuidse puisten kunnen meer naar de oppervlakte komen en daar wil je zelf liever niet aankomen. Eigenlijk is de enige die hieraan mag zitten een schoonheidsspecialist of een huidtherapeut. Je kunt het probleem namelijk zelf snel groter maken door er wel aan te zitten.  

We geven je graag een aantal tips & tricks bij het behandelen van onderhuidse puisten.

Innemen van een goede vetzuur

Een ongezonde binnenkant valt af te lezen aan het uiterlijk van onze huid. De inname van een goede vetzuur gaan alle vormen van acne tegen. Onze Cell Omega werkt ontsteking verlagend en draagt bij aan een acne vrije huid. Het zuivert het lichaam en daarmee de huid. Kom via deze link meer te weten over dit product. En weet ook dat detox producten je huid kunnen reinigen vanuit binnenuit. Zuiverende sappen en smoothies (in combinatie met de Cell Pure) kunnen een echte uitkomst zijn. 

LEES OOK: WEG MET DE GRANEN VOOR EEN MOOIE HUID EN EEN GEZONDER LIJF.

Niet zelf in de weer met onderhuidse puisten

Je wil niet zelf gaan duwen en knijpen, want hier kun je de ontsteking mee verergeren. Deze wordt dan groter, roder en pijnlijker. Je kunt de genezing hier zelfs mee belemmeren. Als je de verleiding niet kon weerstaan en wel aan het onderhuidse puistje hebt zitten pulken, dan kun je beter niet gelijk in de zon gaan zitten. Zonlicht heeft namelijk een negatief effect op een kapotte huid en het kan zelfs voor vlekjes zorgen. Het resultaat hiervan kan zijn dat je langer met een pigmentvlek loopt dan dat je last had van het puistje. Wist je ook dat de zon en de UV stralingen verdikkend werken op dode huidcel lagen? Als je last hebt van puistjes dan kan het na periodes van zon toenemen. 

Knijpen leidt tot verspreiden

Als je in onderhuidse puisten knijpt dan kan het zomaar zijn dat de bacterie zich gaat verspreiden. Dit wil je dus absoluut zien te voorkomen. Ook kan krabben voor littekens zorgen. Is jouw puistje rijp en erger je je te erg aan het witte kopje? Laat dit dan professioneel reinigen, in mijn Huidinstituut helpen we je daar al te graag bij. We adviseren je tevens graag over welke producten geschikt zijn voor jou en voor jouw huidtype. We zijn tevens bezig met een erg leuk en nieuw concept waarbij we al jouw wensen en specifiek jouw huid centraal stellen. Meer hierover lees je binnenkort op onze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.