Krijg je puistjes als je op reis gaat? Dit is waarom

geëxfolieerd

Het krijgen van puistjes op vakantie of reis komt niet alleen door ziektekiemen op de luchthaven. Je kunt de onhygiënische omstandigheden van je vliegtuig, trein of bus niet volledig de schuld geven van uitbraken. Het krijgen van puistjes heeft meer te maken met stress dan met transport. Voordat je op vakantie gaat kun je gestresst raken over allerlei zaken. Anticiperende stress activeert ons sympathische zenuwstelsel, wat vervolgens hormoon overstromingen activeert om ons in feite in leven te houden. Deze hogere niveaus van hormonen zoals adrenaline en cortisol kunnen leiden tot puistjes.

Weer

Plotselinge veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid en zelfs de inhoud van het leidingwater kunnen puistjes veroorzaken, dus je normale huidroutine is niet voldoende. Als je gaat skiën of ergens bent waar een droge lucht is heb je een rijke en vochtinbrengende crème nodig. Vochtige locaties (zoals stranden) vragen om een lichtgewicht of op serum gebaseerd product om de poriën schoon te houden.

Stress

Cortisol is in feite brandstof voor acne. Het is moeilijk te voorkomen, vooral als je tussen tijdzones heen en weer beweegt. De beste manieren om je huid op stressfactoren voor te bereiden, is door gezonde gewoontes eigen te maken in de weken voorafgaand aan je reis. Zorg voor voldoende slaap, hanteer een gezond dieet en vermijd hoog-glycemisch voedsel zoals snoepjes en koek.

LEES OOK: ZO KUN JE OP EEN NATUURLIJKE MANIER DE MEEST ZUIVERE HUID OOIT KRIJGEN.

Reizen

Hoewel stress de grootste rol speelt als het gaat om puistjes, kan reizen een rol spelen, vooral als je vliegt. Een slechte huid begint in het vliegtuig: de onnatuurlijk droge lucht onttrekt de huid van vocht, wat je barrièrefunctie in gevaar brengt en de olieklieren in een stroomversnelling brengt. Zorg ervoor dat je voor en tijdens de vlucht veel water drinkt en smeer jezelf met een erg goed vochtinbrengende crème in.

Dit kun je doen:

Als je moeite hebt met stressfactoren onder controle te houden dan is geen enkel skincare product puistjes reddend. Emotionele stress leidt tot spanning en vasthoud patronen in het lichaam, vaak in onze nek en kaaklijn (waar je lymfeklieren vindt). Waar spanning is, kan lymfe niet stromen, waardoor stagnatie ontstaat. En als er sprake is van stagnatie dan komen gifstoffen en afvalstoffen niet vrij, wat leidt tot opeenhopingen en uiteindelijk tot puistjes.

Je kunt je emoties beter onder controle leren krijgen door aan ademhalingsoefenen en dankbaarheidsoefeningen te doen. Elke erkenning van dankbaarheid zal je hart een beetje openen en de spanning in je lichaam loslaten. Door spanning los te laten, breng je je zenuwstelsel tot rust en kun je je hele ‘systeem’ laten stromen. Het resultaat? Een puistjes vrije huid en daarnaast ook een helderdere en gelukkigere geest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.