Acne: waarom je liever wil heroverwegen hoe je over je huid praat

onderhuidse puisten

Acne is iets waar veel jongere mensen en jongvolwassen mee getroffen worden. Het kan hen erg onzeker maken. Ontstekingen, cystische puistjes en vergrote poriën kunnen de lach van je gezicht halen. Het kan intern een hele battle zijn, waarbij je nogal onaardig naar jezelf bent – terwijl dit verre van behulpzaam is. Negatieve zelfpraat maakt het des te ingewikkelder, positieve zelfspraak is wat je nodig hebt. 

Vaak willen doktoren medicatie voorschrijven om acne te bestrijden. In tijdschriften word je ook continue blootgesteld aan hoe je zo snel mogelijk van je puistjes verlost kunt zijn. Het wordt niet erkent als iets wat menselijk is, maar het wordt aangezien voor iets verschrikkelijks wat zo snel mogelijk weg moet. En laten we eerlijk zijn, iedereen krijgt in zijn of haar leven puistjes. Uiteraard kan de gradatie enorm anders zijn en de gevoelens die daarbij gepaard gaan. Maar het zou fijn zijn als we allemaal stoppen met doen alsof dit verschrikkelijk is. 

LEES OOK: BINDWEEFSELMASSAGE IS EEN TECHNIEK WAAR IK BIJ ZWEER VOOR EEN MOOIE HUID.

Als je onzeker bent over jouw puistjes heb je waarschijnlijk al diverse methoden opgezocht en uitgeprobeerd. Als er paniek heerst ben je bereid elke extreme kuur te slikken en de meest agressieve producten op je huid te smeren. Terwijl dit eigenlijk absoluut niet de juiste aanpak is. Een huid die reageert heeft te maken met een binnenkant die niet op zijn of haar meest gezond is. Dit kun je op zoveel verschillende manieren juist behandelen. Denk aan: het hanteren van een gezond dieet, leefstijl, beweging en zelfliefde. Ik vertel je hier graag meer over. 

Stop met het aanvallen van je huid en laat die interne criticus je niet verdrietig maken. Je bent zoveel meer dan de pukkel op jouw huid. Mocht je uitbraken hebben behandel deze dan met liefde. Ga bij jezelf na of er bepaalde voeding is die uitbraken bij jezelf triggert. Kijk naar de producten die je gebruikt. Vaak zijn aanpassingen qua eetstijl en producten enorm helpend bij onze huid. Ze kunnen vrijwel ieder probleem op je gezicht doen afnemen. En mentaal zul je een switch moeten maken, stop met naar doen tegenover jezelf. Wees liever voor je huid en naar jezelf.

Acne

En desondanks een beter dieet, meer beweging, meer geduld, suppletie, en al het goede wat er te doen is – kunnen er uitbraken blijven ontstaan. Je kunt je blindstaren op de oorzaken of weer boos worden op jezelf, maar vertrouw erop dat je op de goede weg bent of het al hartstikke goed doet. Wellicht zijn er wel nog bepaalde producten waar je op reageert en kun je verder in je zoektocht. Boos zijn op jezelf hoort immers niet bij deze zoektocht. Stress kan een enorm grote oorzaak zijn van jouw uitbraken, wees je daar ook bewust van. Probeer je stress levels terug te dringen. Dit doe je onder andere ook door positieve zelfspraak toe te passen. 

Als je mentaal krachtiger bent kun je de puistjes beter handelen. Niemand is perfect. Werkelijk waar niemand. Ook de mensen die jij bestempeld als perfect omdat ze dit op sociale media lijken. Gelukkig zie je vandaag de dag steeds meer imperfecte beelden, ook van de mensen die jij oh-zo perfect vindt. Neem een voorbeeld hieraan. Imperfecties horen bij het leven. Je kunt ze niet altijd omzeilen. Ik wil er uiteraard zijn om je onzekerheden weg te nemen of minder van kracht te laten zijn. Ik kan je hierbij helpen in mijn Huidinstituut. Er wordt gekeken naar jouw dieet, leefwijze, suppletie en uiteraard ook naar jouw huid. We maken een stappenplan wat je hoe dan ook zal helpen. Maar jij hebt ook voor nu vast een klusje te doen, en dat is liever voor jezelf te zijn ;).

1 reactie op “Acne: waarom je liever wil heroverwegen hoe je over je huid praat”

  1. Pingback: Zo kun je op een natuurlijke manier de meest zuivere huid ooit krijgen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.