Waarom smeren van buitenaf niet altijd de holy grail is voor de huid

huid

Dit artikel wordt een hele kleine reminder voor jou waarom smeren van buitenaf niet altijd het juiste is om te doen. Vaker niet dan wel zelfs.. Het is vele malen verstandiger om je huid vanuit binnen te voeden. Dit doe je door de huid te voorzien van stofjes die haar laten stralen.

Je kunt je wellicht wel voorstellen dat dat wat je van buitenaf op de huid smeert om chemische substanties gaat. Je huid neemt deze chemische stoffen op en deze komen in je bloedbaan terecht. Dit gebeurt dus enorm vaak. En het kan onder andere onze hormoonhuishouding verstoren. 

Smeren VS innemen

Nu is het natuurlijk lang niet zo dat alles wat je smeert funest is. Er zijn wel degelijk goede producten maar een goed advies is op zijn minst nodig. Wat voor jou werkt, werkt namelijk lang niet altijd voor de ander – en andersom. Staar je echt niet blind op het woordje ‘natuurlijk’. Want ook natuurlijke ingrediënten kunnen een verstorende uitwerking hebben op ons lichaam. En vaak is het ook helemaal niet zo natuurlijk als dat men het verkoopt. Opnieuw geldt: goed advies is wat telt. 

Samengevat:

Je wil gebruik maken van producten (van buiten en binnen) die de processen in je lichaam niet verstoren. Chemisch is niet altijd beter dan natuurlijk en natuurlijk is niet altijd beter dan chemisch. Je wil je endocriene systeem niet belasten, en daar helpen wij jou maar al te graag bij. Maak een afspraak bij mij in mijn Huidinstituut.

LEES OOK: DIT IS WAAROM HET GOED IS OM AAN STRETCHEN TE DOEN VOORDAT JE JE SKINCARE ROUTINE DOET.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.