Dit is waarom het goed is om aan stretchen te doen voordat je je skincare routine doet

stretchen

Stretchen, rekken en strekken doen we over het algemeen in de sportschool. We hebben het over bijvoorbeeld een simpele hamstring-extensie voordat je gaat rennen of voorafgaand een yogasessie. En misschien maak je zelf thuis ook wat nekbewegingen omdat thuiswerken de boel behoorlijk gespannen laat aanvoelen. Wist je dat het ook goed is om te stretchen voordat je je huidverzorging aanbrengt? Het is niet alsof je je spieren traint of zweet tijdens het reinigen. Dus waarom dan toch de moeite doen?

Eigenlijk is het niet zo vergezocht als dat het klinkt. Een lichte rekoefening kan je skincare routine verbeteren en je huid er stralend, en strak uit laten zien.

Strekken voordat je de huid verzorgt

Het is een vergelijkbare grondgedachte als de pre-workout stretch. Het is een kans om jezelf open te stellen. Als we het over huidverzorging hebben betekent dit dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en door de lymfevloeistof wordt bewogen, zodat een deel van je gezicht niet strakker wordt. Op die manier voelen je gezichts- en nekspieren zich allemaal even ontspannen als je je gezicht reinigt. 

Als je je handen op je gezicht legt, kun je wellicht voelen waar je lymfe vasthoudt. Sterker nog: je huid ziet er misschien gelift en strakker uit, omdat je alle opgebouwde lymfe begint weg te spoelen, vooral na het masseren met een reinigingsmiddel.

LEES OOK: MIJN ERVARING MET INTERMITTENT LIVING.

Een gemakkelijke stretch routine voor de huidverzorging

Zoals je begrijpt is dit anders dan het oprekken van je benen of rug. Wat je doet is als volgt: je opent de kanalen rond je gezicht en nek, vergelijkbaar met hoe een gezicht roller of guasha-steen lymfedrainage kan stimuleren. Zie hieronder een aantal rekoefeningen om in de spiegel te proberen:

  1. Rol eerst de schouders een paar keer naar achteren. Dit is een hartopener, en het helpt om het gebied waaraan je gaat werken te verlengen. Bovendien is het ‘s morgens vroeg een heerlijk gevoel voor je spieren.
  2. Kantel je hoofd langzaam heen en weer en probeer te constateren of de ene kant minder fijn aanvoelt dan de andere. Als dit het geval is, beweeg dan je hoofd in de tegenovergestelde richting en trek voorzichtig aan het oor, waarbij je je hoofd laat hangen. Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar het openen van de kant die niet zo gespannen is, kan de andere kant vrijer laten bewegen.
  3. Schud tot slot je handen en maak een paar pols rollen om ze klaar te maken voor je skincare routine. Je handen zijn je intuïtieve voelsprieten, dus je wilt ze helpen bij de voorbereiding op het werk.

Tot slot

Stretchen is niet alleen voor in de gym. Door je spieren te openen, kan huidverzorging een veel effectievere en meer ontspannen ervaring zijn. Beschouw het op zijn minst als een excuus om de ochtend reiniging niet enorm gehaast te volbrengen. Strek, adem en begin de dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.