Sulforafaan: een krachtig antioxidant waarvan je niet wist dat je het nodig had

acne

Als het gaat om antioxidanten in huidverzorging zijn er veel een populaire spelers. Denk maar aan vitamine C (bevordert de productie van collageen), vitamine E (versterkt de huidbarrière), vitamine A (retinol ). En zo zijn er nog meer super ingrediënten die waardevol voor onze huid zijn. Wellicht klinkt sulforaphane glucosinolate nog niet perse heel bekend voor je, maar het is er een om te onthouden. Sulforaphane glucosinolate (SGS), wordt gewoonlijk gewoon sulforaphane (sulforafaan) genoemd. Dit is wat je wil weten over dit gewilde ingrediënt.

Wat is Sulforaphane Glucosinolate (Sulforafaan)?

Denk aan een bord vol met kruisbloemige groenten (broccoli, kool, bloemkool en spruitjes): deze groente familie bevat zwavelhoudende verbindingen, glucosinolaten genaamd. Als we het voedsel verteren breekt ons lichaam de glucosinolaten af ​​en produceert het veel verbindingen, waaronder sulforafaan.

Er is jarenlang onderzoek gedaan naar deze verbinding om de natuurlijke ontgiftingssystemen van je lichaam te ondersteunen. Zo is er een studie gedaan die heeft aangetoond dat sulforafaan(uit broccolispruiten)enzymen in het lichaam en de verontreinigde stoffen uit de bloedbaan opneemt en via de urine wegspoelt. De voordelen zijn dus uiterst groot voor onze algehele gezondheid, en dus ook voor de huid. Het is een prachtig antioxidant voor de huid.

Sulforafaan en de huid

Je bent misschien al bekend met hoe antioxidanten werken. Ze breken vrije radicalen af ​​en maken ze onschadelijk. Sulforafaan werkt niet exact zo. In plaats daarvan activeert sulforafaan het eiwit Nfr2, dat op haar beurt bepaalde antioxiderende genen in je lichaam activeert. Met andere woorden, SGS stabiliseert niet alleen vrije radicalen op dezelfde manier als het consumeren van vitamine C – het activeert de natuurlijke ontgifting en antioxiderende enzymen van het lichaam. Dus: sulforafaan kan je huid op dezelfde manier ondersteunen als de ontgiftingsprocessen van je lichaam, waardoor alle schadelijke spelers worden weggespoeld.

LEES OOK: TE WARM VOOR DIKKE CRÈMES? HOUD JE HUID GEHYDRATEERD MET SUPPLETIE.

Volgens een onderzoek, naar de beschermende effecten van sulforafaan, hielp het drie dagen achter elkaar gebruiken van een broccolispruit-extract voorafgaand aan blootstelling aan UV. Het hielp de schade aan de huidcellen te beheersen. En daarnaast kan sulforafaan voordelen bieden bij veroudering: volgens hetzelfde onderzoek hielp sulforafaan ook bij het in stand houden van ontstekingen. Wat het genezingsproces kan stimuleren voor inflammatoire huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld acne.

Sulforafaan aanvullen

Omdat sulforafaan afkomstig is van kruisbloemige groenten is het een voor de hand liggende keuze om hier lekker veel van te eten. Sulforafaan is daarnaast ook te vinden in supplementvorm. Collageen verbetert de opname van SGS. Dus eet en supplementeer jezelf gezond =).

1 reactie op “Sulforafaan: een krachtig antioxidant waarvan je niet wist dat je het nodig had”

  1. Pingback: 8 dingen die je kunt doen voor een mooie en stralende huid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.