Quarantaine acne skincare tips: zo zorg je dat de huid zuiver blijft

hydratatie

Heb je last van een onrustige huid, acne, puistjes of een vette en onzuivere huid? En ga je normaal naar een huidspecialist, huidtherapeut, schoonheidsspecialiste om je huid te laten reinigen? Dan kan het zomaar zo zijn dat je juist nu meer last hebt van een acne uitbraak omdat je je momenteel niet goed kunt laten reinigen. Ik wil je graag wat tips geven zodat je zelf thuis je huid zuiverder kan maken.

Om te beginnen wil ik je iets vertellen over de acne, vette en/of onzuivere huid. Bij een vettere huid wordt er meer talg aangemaakt in je talgkliertjes. Dit is op zich niet zo’n probleem mits de afvoer goed verloopt, maar wat je vaak ziet bij acne is dat de talgklier gaat ontsteken. Als dit gebeurt dan gaat er in de talg een bacterie zitten en die heet de Propionibacterium. Deze bacterie zorgt ervoor dat je een ontsteking krijgt in de talgklier. En dat resulteert in puistjes. Die puistjes zijn rood en gevoelig, ze kunnen vanuit hele diepe huidlagen worden ontwikkeld maar ze kunnen ook aan de oppervlakte zitten. De huid wordt dikker en onzuiverder, de Propionibacterium besmet de andere talgkliertjes. 

Tip 1

Zorg dat de huid minder vet wordt gemaakt, omdat anders de bacterie grip krijgt op de hele huid. Je kunt de huid minder vet maken door een hele goede reiniging te gebruiken. Ik vind de Exfoliating Cleanser van ZO Skin Health erg fijn. Gebruik slechts een heel klein beetje en reinig je gezicht hier twee keer per dag mee. Zo zorg je dat de talg minder wordt en dat de huid op de juiste manier wordt gereinigd. Je zorgt hierdoor dat de uitgangetjes van de talgklier wat meer open gaan staan en daardoor kan de talg beter afgevoerd worden. Hierdoor krijgt de bacterie minder grip. Het is dus erg belangrijk om te kiezen voor een reinigingsproduct wat ook echt past en wat ook echt klopt. Heb je moeite met het kopen van een goed reinigingsproduct? Vraag dan bij mij online huidadvies, hierin gaan we even via zoom het gesprek aan en gaan we kijken waarbij we je kunnen helpen. 

Tip 2

Zorgen dat ook echt de Propionibacterium uit de huid gaat, dit is wel afhankelijk van hoe erg je acne is. Hier kan ik je dus geen standaard antwoord op geven. Opnieuw geldt: laat je goed adviseren in hoe mild of krachtig je deze bacterie gaat bestrijden. Je kunt daar zuren voor gebruiken, bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur, maar je kunt daar ook een medicijn van de huisarts voor krijgen. Afhankelijk van de mate van acne zul je een product moeten vinden wat echt klopt om te zorgen dat de Propionibacterium geremd wordt.

Tip 3

Voorzie je huid van een goede zonbescherming. In deze periode is de zonkracht hoog, je kan veel ellende krijgen van de vlekjes die je overhoudt aan de wondjes die er nu zitten. Laat je goed adviseren over welk product bij jouw huidtype past. Kies voor een goede zonbescherming die niet te vet is zodat je de talgproductie niet over stimuleert.

Tip 4

Zink is je beste vriend wanneer we het hebben over de genezing van je acne-wondjes. Daarnaast is Zink ook erg belangrijk bij de ondersteuning van het immuunsysteem. We hebben dit stofje en ook andere mineralen nodig om veel processen in ons lichaam te ondersteunen. In de Cell Pure van Cellics zitten veel mineralen waaronder Zink. En daarnaast zitten er veel stofjes in die de darmen, lever en nieren ondersteunen bij ontgifting. 

Tip 5

Zorg dat je lichaam wordt schoongemaakt en help je lichaam daar een beetje bij. Dit doe je door je darmen, lever en nieren extra te zuiveren met Cell Pure. Voeg een klein schepje toe aan een glas water en ondersteun hiermee de ontgiftingsroutes van je lichaam. 

Tip 6

Mijd zuivel. Lees het artikel ‘6 redenen om helemaal geen melk te drinken’ en leer hier meer over. Zuivel zorgt voor ontsteking bevordering en dat is natuurlijk net iets wat je niet wil in je lichaam. Want als je ontstekingsprocessen in je lichaam laag zijn kan je lichaam veel beter werken aan het herstelmechanisme en de acne zelf opruimen. 

Tip 7

Drink veel water. Water is een makkelijke en gezonde tip om van binnenuit te douchen en dus ook je ontgiftingsroutes te ondersteunen. 

Tip 8

Eet vette vis en neem de Cell Omega. In het artikel ‘De kracht van om Omega 3 voor een mooie en stralende huid’ leggen we hier meer over uit. 

Tip 9

‘Skin minderen’ is ook vaak van groot belang. In mijn praktijk zie ik vaak jonge mensen die hun huid te veel behandelen of verzorgen. Hierdoor is de pH graad van de huid aangetast en daardoor heeft de huid vaak geen zelfherstellend vermogen meer. Het herstelmechanisme is uit balans en daardoor kan de huid met acne niet goed herstellen of genezen. Heb je het gevoel dat je te veel aan je huid doet of de verkeerde dingen doet? Laat ons je daarbij helpen. En dat kan dus heel goed online! Onthoud: niet skin meer, maar skin minderen. 

Tip 10

De zon of zonnebank verergert de acne vaak. Uv-A en uv-B licht verdikken de hoornlaag en verdikken de dode huidcellagen, hierdoor raken de openingen van de talgklieren verstopt. In periode van zon of wanneer je even onder de zonnebank gaat lijkt het alsof de acne minder wordt omdat de acne uitdroogt. De zon kan echter vlekken veroorzaken omdat wondjes van acne schade hebben opgelopen door het Uv-A en uv-B licht. Dit kan voor extra uitbraken zorgen. Wees ook om deze reden dus altijd voorzichtig met een explosie van de zon.

3 reacties op “Quarantaine acne skincare tips: zo zorg je dat de huid zuiver blijft”

  1. Pingback: Huidprobleem: waarom al onze aandacht hiernaar uitgaat

  2. Pingback: Balans in de hormonen en het uiterlijk van onze huid

  3. Pingback: Hoe je vitamine D als anti-aging vitamine kunt inzetten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.