Ontwikkel je stress rimpels? Dit is wat je er tegen kunt doen

rimpels

Als we kijken naar alle oorzaken die vroegtijdige huidveroudering (rimpels) kunnen veroorzaken is stress misschien wel de voornaamste reden. Alsof het hebben van stress an sich niet vervelend genoeg is.. Doe dingen die jouw stress levels laten afnemen en ondersteun je huid met onze tips. Lees hieronder wat je allemaal kunt doen om jouw mooie huid te behouden.

Stress rimpels en het ontstaan ervan

Stress veroorzaakt schade aan je lichaam. Het is dus eigenlijk geen verrassing dat dit zich vertaalt (of terug te zien is) in het uiterlijk van je huid. Zo kan het bijvoorbeeld zorgen voor acne, lijntjes of een behoorlijk dof ogende huid. En met name de stress rimpels vinden we niet bepaald fijn. Deze kunnen namelijk wat lastiger zijn om te behandelen. Veel rimpels worden veroorzaakt door externe factoren. Denk maar aan oorzaken zoals beschadiging door de zon, fijne lijntjes door gezichtsbewegingen (zoals kraaienpootjes of lachrimpels), of lijntjes door je slaaphouding. Maar stress rimpels ontstaan ​​intern, ofwel van binnenuit.

Ze worden veroorzaakt door oxidatieve stress. Wanneer je lichaam periodes van langdurige stress doormaakt, wordt de ontstekingsreactie van je lichaam geactiveerd. Chronische ontsteking leidt tot schade door vrije radicalen en daardoor tot oxidatieve stress. Dus als je kunt voorkomen dat je lichaam oxidatieve stress doorstaat, verklein je de kans op het ontwikkelen van stress rimpels.

LEES OOK: ZO WEET JE OF HUIDUITSLAG HET GEVOLG IS VAN STRESS EN DIT IS WAT JE ERAAN KUNT DOEN.

Wat te doen:

Aangezien stress rimpels zich van binnenuit ontwikkelen, wil je deze ook van binnenuit behandelen. Cellics is onder andere om deze reden ontwikkeld. Het ondersteunt en voorziet je huid vanuit binnen met hetgeen waar je huid oh-zo naar hunkert. Je ondersteunt je lichaam door alle werkzame mooie stoffen. Denk maar aan adaptogenen, vitamines en phytoceramides. Ze bevorderen stuk voor stuk de huidbarrière, wat leidt tot een meer gehydrateerde en ‘volle’ huid. De producten van Cellics bevatten bijvoorbeeld ook het antioxidant astaxanthine, wat helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen en het temmen van ontstekingen. Hierdoor helpt het ook bij het beheersen van oxidatieve stress en het ondersteunen van de collageenlaag van de huid.

Dus:

Door stress veroorzaakte rimpels zijn met name moeilijk om te voorkomen. Je kunt deze het beste dagelijks behandelen door suppletie van Cellics tot je dagelijkse regime te laten behoren. De prachtige uitgekozen ingrediënten zullen oxidatieve stress en ontstekingen helpen te beheersen en het welzijn van de huid te bevorderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.