Heeft jouw kind last van acne? Dan wil ik hem of haar het volgende adviseren

acne

Als er pubers of (jong)volwassenen in mijn praktijk komen met acne klachten dan is het een logische stap om de buitenkant te behandelen. Maar een week voordat iemand bij mij langskomt bij het Huidinstituut vraag ik hem of haar een voedingsdagboek bij te houden, en daarnaast krijgen ze een vitaliteitscheck. Dit doen we om een zo’n goed mogelijk inzicht te krijgen in alles wat er kan spelen. 

Als het gaat om pubers dan vraag ik of de ouders mee willen komen naar de eerste afspraak. Ik wil hen namelijk ook een inzicht geven in wat gezond eten is, en wat ontsteking bevordering in het lichaam veroorzaakt. We gaan het accent leggen op de juiste voeding die een ontsteking verlagende werking heeft. 

Uiteraard gaan we ook de buitenkant van de huid goed aanpakken om te zorgen dat: de acne bacterie verdwijnt en er een goede skincare routine wordt aangeleerd. Misschien is het in het begin verstandig om elke week langs te komen om te zorgen dat de huid van buitenaf in een goede conditie kan komen.

Maar wat we bij mij in de praktijk als eerste doen is de cliënt van een goede vette visolie en vaak ook van een vezel voorzien. Dit doen we om te zorgen dat de binnenkant van de darmen goed kan worden schoongemaakt en daarnaast kunnen we nog een ontgiftend product meegeven. Dit zorgt ervoor dat er veel afvalstoffen uit de lymfe en de darmen gaan, waardoor de darmen beter kunnen functioneren. 

Dit klinkt misschien allemaal heel spannend, maar dat valt in feite reuze mee. Het gaat soms maar om een aantal kleine wijzigingen in het dieet of in de levensstijl die een enorm groot verschil kunnen maken! Als we samen deze kleine punten aanpakken kunnen we de ontstoken huid veel intensiever van zowel de binnenkant als van de buitenkant behandelen. Hiermee behaal je het resultaat wat je graag wil zien =).

Wil je een afspraak maken voor jouw kind die struggled met acne? Dat kan bij mijn Huidinstituut en bekijk ook even de Cell Omega van Cellics. Dit product vind ik fijn om in te zetten bij de onrustige acne huid.

LEES OOK: EEN DROGE HUID VERSUS EEN VOCHTARME HUID, DIT IS HET VERSCHIL EN ZO GA JE ERMEE OM.

3 reacties op “Heeft jouw kind last van acne? Dan wil ik hem of haar het volgende adviseren”

  1. Pingback: Darmgezondheid: verantwoordelijk is voor de gezondheid van de huid

  2. Pingback: Melk: dit zijn de 6 redenen waarom het niet voor ons geschikt is

  3. Pingback: Wat is qua zuivel gezonder voor je huid: yoghurt of kwark?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.