Carotenoïden: van belang voor een stralende huid, hier vind je ze in

Rosacea

Het kan soms behoorlijk lastig zijn om je huid er stralend uit te laten zien. Wellicht heb je dit vanuit huis uit meegekregen of heb je nog niet de juiste huidverzorgingsproducten gevonden die matchen met jouw huidtype. Er zijn zoveel producten en er is informatie, dus waar moet je beginnen? Bijvoorbeeld met het consumeren van Carotenoïden.

Het begint allemaal met een gezonde ‘binnenkant’. Een gezonde levensstijl draagt bij aan de glans van de huid, en uiteraard speelt voeding hier een hele grote rol bij. Carotenoïden (een soort pigment dat in een heleboel groenten en fruit wordt aangetroffen) kunnen de huid er vele malen gezonder uit laten zien. Lees hieronder meer over het krachtige pigment en haar huidverbeterende wonderen.

Carotenoïden

Carotenoïden worden gedefinieerd als voornamelijk gele, oranje of rode in vet oplosbare pigmenten, waaronder caroteen, ze geven de kleur aan bijvoorbeeld rijpe tomaten. Carotenoïden hebben sterke antioxiderende eigenschappen, wat erg welkom is als het gaat om het verkrijgen van een mooie glans van de huid. Antioxidanten kunnen helpen bij het bestrijden van schade door vrije radicalen en kunnen fijne lijntjes en donkere vlekken doen vervagen. 

LEES OOK: DIT IS WAAROM HYDRATATIE VAN DE HUID ZO BELANGRIJK IS OM PUISTJES TE VOORKOMEN.

Deze voordelen kun je ervaren door voedsel te eten dat rijk is aan carotenoïden. Om er een paar te noemen: je kunt kiezen voor fruit zoals meloen, mango, watermeloen en perziken, maar ook voor groenten zoals bieten, wortelen, zoete aardappel en asperges.

Het eten van bovenstaande voeding bevordert de uitstraling van een gezonde glans. Tenzij je hier echt een extreem enorme hoeveelheid van eet. Dan kun je zeldzame en niet-schadelijke verschijnselen van carotenemie van ervaren.

Nog meer van belang:

Lichaamsbeweging, het beperken van stress en voldoende slaap krijgen. Hiermee kun je de oxidatieve belasting van je huid stukken verminderen. Sporten (of beweging) stimuleert de antioxidanten van het lichaam. Het gaat tevens alledaagse stress tegen wat ook van negatieve invloed is op onze huid. Dus door stress te beperken en zowel actief als goed uitgerust te zijn, kunnen we de gunstige effecten van een dieet dat rijk is aan carotenoïden nog meer versterken.

Al deze factoren dragen bij aan een gezonde ‘gouden gloed’ van de huid. Het is al snel terug te zien aan je huid wanneer je je gezondheid een flinke boost geeft. Dus, elke poging om de levensstijl te verbeteren zal het uiterlijk binnen relatief korte tijd ten goede komen =). Eet daarom lekker veel fruit en groente en probeer daarnaast rekening te houden met slaap, stress en lichaamsbeweging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.