De binnenkant of de buitenkant van de huid, wat is belangrijker?

collageen

Dit is een vraag die ik aan veel huidspecialisten, huidexperts maar ook aan mijn cliënten vraag die in mijn instituut langskomen. Wat denk jij hier nu zelf van? Dus, wat denk je dat belangrijker voor de huid, de binnenkant of de buitenkant? 

Toen ik 20 jaar geleden als huidspecialist begon, werkten we met name aan de buitenkant. In die tijd werd je schoonheidsspecialist of huidexpert en ging je aan de slag met de buitenkant van de huid. Maar naarmate de tijd verstreek leerden we meer over de huid en zagen we dat de binnenkant evenals de buitenkant om verzorging vroeg. We gingen de huid stimuleren om te zorgen dat de processen in de huid ervoor zouden zorgen dat de huid vanaf de buitenkant mooier en frisser werd. 

De ingrediënten die wij voor buitenaf gebruikten werden beter en daarnaast werden de inzichten vanuit de laatste wetenschap ook steeds beter. Hierdoor konden we ervoor zorgen dat we ook echt daadwerkelijk die buitenkant goed kunnen behandelen. 

Toch is het een gek fenomeen, want een huid is aan de bovenkant dood en al die huidcel lagen moeten er juist voor zorgen dat alles buiten gehouden wordt. Als je je dit bedenkt is het best apart dat we al sinds de tijd van de Egyptenaren onze huid behandelen om deze mooier en gladder te maken. Kunnen we dat niet beter vanuit de binnenkant doen? Is dat niet eigenlijk veel logischer – nogmaals wat denk jij? 

In de afgelopen 20 jaar heb ik als huidexpert een flinke ontwikkeling meegemaakt. Door eerst volledig op de buitenkant gericht te zijn en daarna ook vanuit de binnenkant te gaan werken, is bij mij het besef gekomen dat de binnenkant telt. Wat we van binnenin innemen, denk aan: voeding, drinken en suppletie is als het ware een crème van binnenuit. 

LEES OOK: ZO KUN JE JE IMMUUNSYSTEEM ONDERSTEUNEN.

Als je daar zo over nadenkt, wat denk je daar dan zelf van? Is het logisch om aan de buitenkant behandelingen uit te laten voeren door een huidexpert, wanneer je huid aan de binnenkant niet genoeg voedingsstofjes heeft? Die ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat ik samen met mijn compagnon Isabel voedingssupplementen ben gaan ontwikkelen, speciaal voor de binnenkant om deze te gaan voeden en herstellen. 

Het supplement alleen al vond ik erg vernieuwend en revolutionair, dus de beste crème van binnenuit. Maar wij wilden ook dat het zichtbaar en meetbaar werd. En dat is de reden dat wij nu op 100 locaties in Nederland werken met onze speciale collageen huidscan? Een scan waarmee je echt een kijkje neemt in de huid. Hoe staat jouw huid ervoor? Hoe verhouden de huidlagen zich met elkaar? Is er al vroegtijdige veroudering? Is er nog wel mooie aanmaak van nieuw collageen in het onderhuids bindweefsel? Is je barrière, je beschermlaag wel goed? Welke skincare of welke behandelingen passen daarbij? Meten is weten!

De ontwikkeling daarin heeft ervoor gezorgd dat we door deze inzichten op een totaal andere manier kijken naar een cliënt die bij ons komt in het instituut. De binnenkant telt. Wij vinden de binnenkant veel belangrijker dan de buitenkant. Het stimuleren van de buitenkant is de kers op de taart. Eerst gaan we meten en kijken of een huid klaar is voor bepaalde behandelingen. We beginnen dus niet zomaar met behandelen. We gaan de huid eventueel aanvullen van binnenuit met producten van Cellics. En als dat allemaal op orde is en de huid een goede fundering heeft, dan kunnen we aan de buitenkant allerlei technieken en veel ingrediënten gebruiken om uiteindelijk hele mooie resultaten te behalen.

Suzan Oerlemans is eigenaresse van het Huidinstituut, in 2012 is zij uitgeroepen tot schoonheidsspecialiste van het jaar. Ze is mede eigenaar van Cellics, en een ware huidexpert/fanaat.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.