6 redenen om helemaal geen melk te drinken

melk

Na de Tweede Wereldoorlog waren er veel mensen en kinderen ondervoed. In Europa werden hierna veel mensen en kinderen gevoed met melk. Dit was voorradig, en het was een prima manier om de tekorten vetten aan te vullen bij een ieder die dat nodig had.

Het was duidelijk dat de mensen die extreem ondervoed waren hier flink van konden opknappen, zij werden sterker en vitaler. Hierdoor werd de melkindustrie groter en groter. Je kent de uitspraken ‘’melk is goed voor elk’’ en ‘’melk de witte motor’’ vast wel. 

Maar als je echt gaat nadenken over waarom je melk zou moeten drinken dan zijn er genoeg aanwijzingen die erop wijzen dat melk eigenlijk helemaal niet goed voor de mens is. Het is eigenlijk vrij logisch en eenvoudig. Melk is gemaakt voor babytjes en voor kalfjes. Heb je ooit een dier zijn hele leven de melk zien drinken van een ander zoogdier? Ik heb nog nooit een geit zijn hele leven giraffen melk zien drinken – of andersom. 

En toch vinden wij het heel normaal dat er dagelijks miljoenen koeien in de rij staan voor een melkmachine, om ons in onze dagelijkse portie melk te kunnen voorzien. Terwijl dit eigenlijk geen oervoeding betreft, en het helemaal niet bij ons systeem hoort. En om die reden is het bijzonder opmerkelijk dat het drinken van melk onze gewenning is. 

LEES OOK: ZO KUN JE JE IMMUUNSYSTEEM ONDERSTEUNEN.

Vroeger dronken we melk van de koe die gras at, als we nu melk drinken dan drinken we melk van een koe die wordt gevoerd met divers voedsel. Wat onder andere in het voedsel zit is mais. Dit is linolzuur en dat is rijk aan omega 6. We krijgen hier (in ons huidige eetpatroon) al snel veel te veel van binnen, en dus een overschot aan vet. De vetten in melk zijn niet in verhouding. We krijgen dus een teveel aan omega 6 binnen.

Omega 6 is belangrijk voor ons lichaam, maar het moet wel in verhouding zijn met omega 3. Deze omega krijgen we juist vaak te weinig binnen. En daarom moeten we zorgen dat we de inname van omega 6 verlagen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door minder of geen melk te drinken en dus te zorgen voor een verlaging van omega 6 en daarmee een betere balans. Een betere balans kun je ook creëren door Cell Omega te nemen. Dit supplement is rijk aan omega 3 en helpt bij het balanceren van de vetzuren. Het zorgt ervoor dat de laaggradige ontstekingen in ons lichaam afnemen. Indien je huidproblemen hebt, denk aan: acne, rosacea en eczeem is er ook sprake van een verhoogde ontstekingsgraad. Onthoud: verlaag de omega 6, drink geen melk en zorg voor een betere balans door bijvoorbeeld Cell Omega te gebruiken. De volgende 7 punten brengen alles nog even goed in kaart. 

 1. Melk is voor baby’s en kalfjes, en dus niet voor volwassen mensen.
 2. Zorg voor de goede verhouding in vetten. De balans in vetzuren in ons lichaam is verstoord doordat we te veel omega 6 binnen krijgen. Omega 6 zit met name in linolzuur en in maïs, en dat krijgen we heel veel binnen waardoor de verhouding verstoord is en we teveel ontstekingen in ons lichaam vormen. Klik hier voor het artikel ‘DE KRACHT VAN OMEGA 3 VOOR EEN MOOIE EN STRALENDE HUID‘ en leer meer over de juiste verhouding in vetten.
 3. Melk bevat caseïne. Dit is heel slijmvormend, en mensen hebben hier vaak last van. Het voelt niet fijn in de keel, het werkt niet fijn in het spijsverteringskanaal en het zorgt voor slijmvorming is onze darmen. Zodra onze darmen overbelast zijn zijn ze minder goed in staat om goede stofjes op te nemen. En de slijmvorming kan ook weer zorgen voor intoleranties, allergieën, en een aantasting van de natuurlijke slijmlaag in onze darmen. 
 4. Alle dieren die lange poten hebben, denk aan: geiten, koeien en varkens hebben een bepaald stofje in hun lichaam. Dit heet Neu5gc. Dit stofje is ontsteking bevorderend. Vroeger was dit stofje minder actief en zorgde dit niet voor overbelasting en ontstekingsvorming. Maar ons interne systeem is veranderd en nu zijn we des te gevoeliger voor dit stofje geworden. 
 5. Er wordt vaak beweerd dat er calcium zit in melk en dat je het daarom moet drinken. Maar de calcium in melk kunnen wij eigenlijk helemaal niet opnemen. Dus het geeft geen versterking aan onze botten. Sterker nog: in Japan wordt het helemaal niet gedronken en daar hebben de mensen geen last van botontkalking. Zo zijn er veel verhalen omtrent melk die beweren dat het drinken van melk botontkalking in de hand helpt. Vitamine D daartegenover zorgt wel dat je botten sterk en gezond worden en de calcium uit groene groenten die is ook heel erg belangrijk, en die nemen we wel op. Veel mensen hebben na het drinken van melk last van een opgezette buik. Dit komt doordat zij een intolerantie voor lactose hebben. Deze overgevoeligheid kun je in verschillende maten hebben.
 6. Melk behoort niet tot onze oervoeding. Ons organisme heeft zich nog niet aangepast aan de huidige eet- en leefpatroon. Vroeger hadden we heel veel meer beweging, moesten we veel meer moeite doen voor allerlei zaken en was alles onbewerkt. Overal is nu een makkelijke oplossing voor, maar dat betekent niet dat ons DNA zich hierop aangepast heeft. Onze voorouders aten groenten, fruit, vlees, vis, eieren en oliën maar dus geen melk. En omdat het niet tot onze oervoeding behoort is dit eigenlijk helemaal niet goed voor de mens om te consumeren.

LEES OOK: HEEFT JOUW KIND LAST VAN ACNE? DAN WIL IK HEM OF HAAR HET VOLGENDE ADVISEREN.

5 reacties op “6 redenen om helemaal geen melk te drinken”

 1. Pingback: De kracht van omega 3 voor een mooie en stralende huid

 2. Pingback: Quarantaine acne skincare tips: zo zorg je dat de huid zuiver blijft

 3. Pingback: Wat is qua zuivel gezonder voor je huid: yoghurt of kwark?

 4. Pingback: 5 alledaagse gewoontes die je huid geen goed doen

 5. Pingback: (Plantaardige) eiwitten zijn de belangrijkste bouwstof in ons lichaam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.