3 x huidverzorging gewoonten waar je in 2021 mee wil stoppen

huidverzorging

Aan het einde van het jaar (of het begin van een nieuw jaar) denken we aan dingen die we anders of beter willen. Als echte huidgoeroe of huidfreak denk ik dan ook aan mijn cliënten en wat ik hen zou adviseren anders te doen in het nieuwe jaar. Zo zijn er een aantal huidverzorging gewoonten die ik hen afraad mee te nemen in het nieuwe jaar, dit zijn ze: 

Overdreven reageren op een huidprobleem

Hier kan vrijwel iedereen zich in vinden. Als we bijvoorbeeld een puistje zien opkomen dan willen we deze het liefst direct met van alles bestrijden. Dit kan natuurlijk ook over een droge huid, uitslag of een andere huidaandoening gaan. Ook door de media worden wij gestimuleerd om het puistje zo snel mogelijk te tackelen. Terwijl wat we eigenlijk beter kunnen doen is het probleem erkennen en hier zorgvuldig mee omgaan. Snel te werk willen gaan is vaak niet de oplossing. Kies voor een aanpak van zowel binnen als buiten om langdurig resultaat te behalen, daar heb je immers veel meer aan.

De gezondheid van onze huidbarrière telt enorm

Veel van onze huidproblemen zijn te herleiden tot de huidbarrière functie. De huidbarriere beschermt ons tegen o.a. luchtvochtigheid, kou, hitte, zon, wind, blootstelling aan chemicaliën, bacteriën, virussen, schimmels en andere ziekteverwekkers. Een gezonde barrière is essentieel voor een normale huidfunctie. Helaas (en in toenemende mate) hebben velen van ons de gezondheids barrière in gevaar gebracht. 

LEES OOK: ZO KUNNEN PHYTOCERAMIDEN JE HUIDBARRIÈRE ONDERSTEUNEN NU HET KOUDER IS.

Er is veel waar je rekening mee moet houden, als je naar de gezondheid van de huidbarrière kijkt. De eerste houdt verband met de bovenstaande gewoonte – stop met overdrijven – maar vaak is dat niet genoeg. Velen van ons moeten actief onze barrières versterken door verzorgende hydraterende middelen toe te passen, het microbioom van de huid te voeden en de natuurlijke reserves van ceramiden van de huid aan te vullen. In mijn Huidinstituut helpen we je graag hierbij.

Alles qua huidverzorging onder de kin negeren

Je gezicht krijgt bij huidverzorging alle aandacht. Maar waar ik mensen graag aan herinner, is dat je huid een orgaan is – en dat het meestal het beste werkt als je het geheel goed behandelt. Dus stop met de rest te vergeten (denk aan je nek en meer), en onthoud dat je huid (alles) een weerspiegeling is van je algehele gezondheid. Maak je lichaamsverzorging routine daarom net zo aantrekkelijk als je gezichtsroutine huidverzorging. Ervaar formules die uit zuivere en krachtige ingrediënten bestaan. Ook hier helpen we je maar al te graag bij.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.