Deze 3 dingen wil je weten als je een omega 3 gaat kopen (visolie)

omega-3 vetzuren

Doordat er een gigantisch aanbod is aan omega 3 suppletie is het soms lastig om te bepalen welke je nu moet kopen. Er zijn veel visolie soorten op de markt die ik je liever niet zou adviseren. Om een goede keuze te maken heb ik hieronder een belangrijk rijtje voor je gemaakt. Zo weet je altijd aan welke voorwaarde jouw visolie moet voldoen.

 1. Kies altijd voor alleen een omega 3 olie. Dus niet in combinatie met 6 en 9. We hebben namelijk vaak al een overschot van omega 6 in ons lichaam, wat ontstekingsbevorderend is. We willen hier dus zeker niet nog meer van innemen. Omega 9 zit in olijfolie. Dus indien je een goede olijfolie gebruikt (koudgeperst in een glazen donkere fles), dan zit je goed!
 2. Zorg dat je een zuivere visolie gebruikt. De TOTOX-waarde is hier van belang. Dit betreft de mate van zuiverheid van de olie en dit vind je helaas vaak niet terug op de verpakking van de visolie. Je kunt de TOTOX-waarde navragen aan de leverancier in de hoop een juist antwoord te krijgen. De TOTOX-waarde zou in ieder geval onder de 5 moeten zijn. Hoe hoger het getal, hoe minder zuiver de olie is.
 3. Kies daarnaast voor een visolie die 100% traceerbaar is. Er is veel sprake van overbevissing waarbij veel gekweekte vis komt kijken. Deze vissen hebben weinig bewegingsruimte gehad en ze hebben in ongezond milieu geleefd. Indien de traceerbaarheid wordt weergeven weet je zeker dat de visolie afkomstig is van zuivere vis. Alaska vis heeft wat ons betreft de voorkeur. Let daarom altijd op de MSC certificering. 

Goed om te weten:

Omega komt met name onder de huid van de vis voor. Indien je een visolie koopt en deze stinkt is hij hoogstwaarschijnlijk onzuiver. Je kunt de capsule openen en proeven. Hij mag een beetje vissig smaken, maar als hij echt vies is is er iets mis. Wij zijn zelf gek op goede visolie en daarom hebben we er een in ons assortiment. Uiteraard weet je dat hij aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet.

LEES OOK: WAT ER AAN ACNE GEDAAN WORDT, MAAR NIET DE MEEST HANDIGE AANPAK IS.

8 reacties op “Deze 3 dingen wil je weten als je een omega 3 gaat kopen (visolie)”

 1. Pingback: De meest effectieve manieren en stofjes om de huid te ondersteunen

 2. Pingback: Collageen kan de gevoelige huid van binnenuit ondersteunen

 3. Pingback: Collageen: is de sleutel tot een stralende en mooie huid

 4. Pingback: De redenen waarom de aanmaak van collageen afneemt

 5. Pingback: Vette huid? Zo kun je de olie samenstelling in je huid veranderen

 6. Pingback: Een schilferende huid na verbranding van de zon? Dit is wat je wil doen

 7. Pingback: Zwarte frambozen: tegen jeukende symptomen bij huidallergieën

 8. Pingback: Huidveroudering: dit zijn de 5 tekenen van huidveroudering

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.