Dit is hoe je echt van gezond eten leert genieten

voedingsmiddelen

2021 is gestart, ik wens jou een gelukkig, gezond, stralend en mooi nieuwjaar. In het begin van het nieuwe jaar schrijven we vaak goede voornemens op. Een daarvan is merendeels gezonder gaan eten. En dat is erg goed, want met een gezonde binnenkant bereik je een gezonde buitenkant. De huid is de weerspiegeling van jouw ziel. En jouw ziel kun je maar beter voeden met al het moois van de regenboog.

Nu is gezond eten nog niet even makkelijk voor iedereen. Niet iedereen ervaart hierbij evenveel plezier of genot. En vaak wordt gezond eten alleen al verkeerd bestempeld. Door jouw beeld en zin omtrent gezond eten te veranderen zul je veel winst behalen. Maar hoe dat je dat precies? Ik geef je graag wat tips mee. 

Laat gezond koken voor je werken

Kies wat voor jou werkt. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met gezonde en makkelijke recepten die je ook daadwerkelijk lekker vindt. Begin klein en bouw uit naar groot! Na het behalen van je eerste successen zul je zien dat dit naar meer ‘smaakt’. 

Preppen is key

Gezond koken is zoveel makkelijker als je al het een en ander geprept hebt. Je kunt dit bijvoorbeeld op zondag doen. Kook je rijst, bak wat groentes in de oven, bereid een flinke hoeveelheid chia-pudding, en pluk hier de rest van de week de vruchten van.

Wees dankbaar

We vergeten vaak hoe dankbaar we mogen zijn voor het eten op ons bord. Dit is menselijk en dus niet iets om jezelf voor te straffen. Maar er is zeker niks mis met dankbaar zijn voor je bordje en al het goeds wat het voor jouw lijf doet.

LEES OOK: GRAAN ETEN: WAAROM HET EIGENLIJK HELEMAAL NIET NODIG OF GEZOND VOOR JE IS.

Maak tijd voor je maaltijd

Schrok je maaltijd niet weg maar geniet van je maaltijd. De vertering begint namelijk al met de manier waarop je kauwt. Alles snel wegslikken maakt jouw maaltijden minder waardevol en plezierig. En daarnaast mag je natuurlijk genieten van jouw tijd in de keuken.

Werk in een schone keuken

Je zult zien dat je hierdoor sneller iets gezonds voor jezelf gaat bereiden dan wanneer je aanrecht smerig is. En daarnaast is het wel zo fijn voor je geest om dit schone werkblad te ervaren. Laat het een uitnodiging zijn voor de volgende gezonde maaltijd.

Geniet met geliefden

Eten is heerlijk om te doen met de mensen waar je van houdt. Eet een mooie, gezonde maaltijd met het hele gezin en geniet van de energie die jullie er stuk voor stuk voor krijgen. Health is wealth.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.