Huidveroudering: dit zijn de 5 tekenen die erop wijzen dat je stralende huid minder wordt

geëxfolieerd

Naarmate we ouder worden wordt onze huid ook ouder – in principe is hier niks mis mee. Maar je kunt deze huidveroudering wel rustiger laten verlopen indien je goed voor jezelf zorgt. Zoals je waarschijnlijk al eerder hebt gelezen zweren wij bij een aanpak van zowel de binnenkant als van de buitenkant. Natuurlijk kennen we allemaal de standaard fijne lijntjes en rimpels, die inderdaad een veelbetekenend teken zijn van veroudering, maar er zijn verschillende andere tekenen die je niet wil negeren. 

Dit zijn de meest voorkomende en ongebruikelijke tekenen van huidveroudering, lees hier ook hoe je de huid het beste kunt behandelen:

1. Zonnevlekken

Als je net zo als ik een aanzienlijk deel van je puberjaren buiten hebt doorgebracht, of als je het dragen van SPF helemaal hebt verwaarloosd, is de kans groot dat je kleine bruine vlekjes op je huid ziet verschijnen. Deze zijn vergelijkbaar met sproeten. Ken je die bruine vlekken die van de ene op de andere dag op een magische wijze leken te verschijnen? Dit zijn waarschijnlijk zonnevlekken. Zonnevlekken kunnen al in je tienerjaren en in je twintigste verschijnen. 

Zonnevlekken verschijnen omdat je huid niet beschermd was tegen blootstelling aan de zon, ze kunnen duidelijker worden naarmate je ouder wordt. Zodra je de 40 bent gepasseerd, zie je tekenen van cumulatieve schade door de zon verschijnen in de vorm van fijne lijntjes, rimpels, zonnevlekken, vlekkerigheid en verkleuring. Door voor je huid te zorgen, kun je het verschijnen van deze vlekken vertragen en de hoeveelheid die in de toekomst opduikt verminderen.

LEES OOK: DEZE 3 DINGEN WIL JE WETEN ALS JE EEN OMEGA 3 GAAT KOPEN (VISOLIE).

2. Wallen

Het lijkt misschien tegenstrijdig om wallen in dezelfde lijst te vermelden als volumeverlies, maar je kunt last hebben van allebei, en ze zijn beide tekenen van huidveroudering. Hoewel volumeverlies optreedt als gevolg van afnemende niveaus van botten, spieren, vet, collageen en elastine, zijn wallen het gevolg van stilstaand lymfevloeistof. Naarmate we ouder worden, vertraagt ​​de lymfedrainage. Langzamere lymfedrainage kan wallen rond uw ogen en wangen veroorzaken. Dit is een van de redenen waarom het nooit te vroeg is om oogcrème te gebruiken. 

Het is ook een goed idee om voorzichtig te zijn met het gebruiken van voedsel en dranken die waterretentie veroorzaken, zoals overtollig zout en alcohol. Naast het hanteren van een gezond dieet, kunt je het beste gezwollen ogen vermijden door zo voorzichtig mogelijk om te gaan met de huid rond de ogen.

3. Fijne lijntjes en rimpels

Wanneer je de kleine lijntjes op je gezicht begint te zien, weet je dat het tijd is om een goede anti verouderingscrème te pakken. De eerste fijne lijntjes komen van de constante beweging van de spieren onder de huid, en dan wordt de bovenliggende huid gerimpeld zonder te bewegen. We noemen dit gewoonlijk expressielijnen. Ze verschijnen vaak eerst boven het voorhoofd of op de ooghoeken, ook wel kraaienpootjes genoemd.

Je kunt in dit geval bijvoorbeeld producten waar retinoïde in voorkomt gebruiken tegen huidveroudering. Indien je een beginner bent wat betreft deze stof, is een langzame opbouw een vereiste. Je kunt ook voor bakuchiol gaan (een natuurlijk alternatief voor mensen met een gevoelige huid).

4. Verlies van volume

We weten allemaal (helaas) dat de natuurlijke productie van collageen en elastine in ons lichaam afneemt naarmate we ouder worden. En wat onze huidtextuur betreft betekent dit dat het volume van onze jeugd langzaam begint te vervallen. We verliezen spieren en botten naarmate we ouder worden, wat allemaal bijdraagt ​​aan veranderingen in ons gezicht. Mogelijk zie je al een beginvorming van ingevallen ogen en donkere kringen. Dit zijn effecten van een ouder wordende huid.

Je kunt de achteruitgang van spieren, botten en vet (in je gezicht) niet echt kunt stoppen. Maar wat je wel kunt doen is de natuurlijke productie van collageen en elastine in je lichaam ondersteunen door collageen supplementen te slikken. Collageen supplementen zijn perfect ter ondersteuning van de fibroblasten van je huid, die op hun beurt collageen en elastine produceren.

5. Verlies van vocht

Een goed gehydrateerde huid kan een enorm verschil maken in hoe onze huid eruit ziet en aanvoelt. Er is niets fijns aan een gebarsten en uitgedroogde huid. De natuurlijke olieproductie van ons lichaam neemt af naarmate we ouder worden, waardoor de huid droger wordt dan we misschien gewend zijn. Als je in de twintig bent, was het hier en daar overslaan van een moisturizer misschien geen probleem, maar naarmate we ouder (en wijzer worden) worden, is het aanbrengen van een super hydraterende moisturizer essentieel voor een evenwichtige en soepele huid.

Het toevoegen van een rijke vochtinbrengende crème aan onze huidverzorgingsroutine is een must naarmate we ouder worden. Ingrediënten zoals hyaluronzuur trekken vocht aan, maar als het echt droog is, kan een uitgedroogde huid ook occlusieve ingrediënten nodig hebben, zoals sheaboter, kokosolie, ricinusolie en squaleen.

Wil je advies wat betreft huidverzorging speciaal gericht op de conditie van jouw huid? Bezoek ons dan in mijn Huidinstituut.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.